Tavallisimpia vesiongelmia - BWT Best Water Technology 

Tavallisimpia vesiongelmia

Tavallisimpia yksityisissä vesijärjestelmissä esiintyviä ongelmia

 

Veden happamuus

Mikäli vedellä on aivan liian alhainen pH-arvo, ts. vesi on hapanta, on putkien ja lämmitysvesilaitteiden syöpymisvaara. Hapan vesi voi johtaa myös värjäymiin ja pinttymiin pesutiloissa ja pesutilojen varusteissa.

 

Neutralointisuodattimet

Rauta ja mangaani

Korkeat rauta- ja mangaanipitoisuudet ilmenevät tummina tahroina pyykissä, mutta jo matalammat pitoisuudet värjäävät pesutilojen varusteita ja tukkivat venttiileitä.

 

Rauta- ja mangaanisuodattimet

Kova vesi

Veden kovuus johtuu liian korkeasti kalkkipitoisuudesta ja näkyy usein valkoisina tahroina laseissa ja astioissa. Saostumia näkyy toisinaan wc-pöntöissä, pesutiloissa ja pannuissa. Putkistoihin voi muodostua vakavia ongelmia, kova vesi voi tuhota kodinkoneita ja lämminvesivaraajia tai aiheuttaa korkeita lämmityskustannuksia. Yksi selvästi ilmenevä ongelma on, etteivät saippuat ja pesuaineet vaahdotu kovan veden avulla hyvin ja siksi aineita kuluu pesussa huomattavasti enemmän.

 

Vedenpehmentimet

Fluoridi

Liian korkeita fluoridipitoisuuksia sisältävä juomavesi aiheuttaa hampaiden kiillevaurioita (varsinkin lasten kehittyvissä hampaissa) ja luuston haurastumista.

 

Käänteisosmoosisuodattimet

Radon

Terveydelle vaarallinen radioaktiivinen kaasu, esiintyy useimmiten kallioporattujen kaivojen vesissä. Radonsäteily nostaa syöpäänsairastumisriskiä. Radonia imeytyy elimistöön juomavedestä, mutta sitä voi myös hengittää sisäänsä vedestä ilmaan vapautuneena.

 

Radonsuodattimet

Torjunta-aineet

Yhä yleisempi terveyteen haitallisesti vaikuttava ongelma.

 

Aktiivihiilisuodattimet