Aktiivihiilisuodattimet - BWT Best Water Technology 
1
2
3
4

Aktiivihiilisuodattimet

Massasuodattimet – Suodattimia teollisuuden ja vesilaitosten käyttöön

 

BWT Separtecin täysautomaattiset massasuodattimet täytetään erilaisilla suodatinmateriaaleilla optimaalisen puhdistustuloksen aikaansaamiseksi. Massasuodattimia on saatavilla eri kokoisina aktiivihiilellä tai erilaisilla suodatinhiekkakoostumuksilla varustettuna.

 

 

 

Toiminnat ja käytetty teknologia

Suodatinsäiliö on valmistettu lasikuituvahvisteisesta polyesteristä. Sisältä suodatin on varustettu polyeteenistä valmistetuilla ylä- ja aladiffuusoreilla, jotka jakavat veden tasaisesti suodatinpedille. Kaikki komponentit on valmistettu korroosionkestävistä materiaaleista. Automaattinen monitieventtiili ohjaa suodattimen vastavirta- ja puhdistushuuhtelua etukäteen ohjelmoitujen aikojen mukaan, jolloin suodattimeen kerääntyneet epäpuhtaudet huuhtoutuvat viemäriin. Tämä tapahtuu ajastinautomatiikan avulla. Puhdistushuuhtelun jälkeen suodatin palautuu automaattisesti käyttötilaan.

Suodattimen suodatinmateriaalina toimii aktiivihiii (adsorptiosuodatin AAC). Vesi kulkee suodattimessa erittäin korkeahuokoisen rakeistetun aktiivihiilen läpi. Yhdellä kuutiosenttimetrillä aktiivihiiltä on noin 1000 m2 :n kokonaisadsorptiopinta-ala. Aktiivihiilen adsorptiokyky laskee vähitellen riippuen veden sisältämistä epäpuhtausmääristä ja suodatinpedin läpi kulkevista vesimääristä. Aktiivihiilen kulutus on 0,5-5 g/m3 ja voi tietyissä tapauksissa olla suurempikin. Kun suodattimen adsorptiokyky on kulutettu loppuun, suodatin ei enää adsorboi epäpuhtauksia. Suodatinmateriaali täytyy vaihtaa silloin kokonaan tai osittain. Kun valitaan ainoastaan hiukkassuodatus, käytetään suodatinmateriaalina (AHI) hiekkakoostumusta, jonka raekoko on 0,4-8 mm.

Käyttöalueet

Adsorptiosuodattimia käytetään vähentämään vedessä esiintyviä värjäymiä, humusta, hajuja sekä parantamaan veden makua. Suodatinta voidaan käyttää myös kloorinpoistoon, kun vettä on steriloitu kloorin avulla ylimäärin (ns. yliklooraus). Suodatin voidaan liittää mihin tahansa suljetun johtojärjestelmän vapaavalintaiseen kohtaan, jossa virtaus ei ylitä ko. suodattimelle määriteltyjä virtausrajoja. Hiukkasten mekaaniseen suodatukseen käytetään hiekkasuodatinta.

 

Lataa tuote-esite