UV-desinfiointi - BWT Best Water Technology 
BWT:n UV-teknologiaTehokasta desinfiointia ekologisin vedenpuhdistusmenetelmin.

UV-desinfiointi

Ympäristöystävällistä desinfiointia BWT:n desinfiointijärjestelmien avulla

Nykyään on kasvava määrä prosesseja, jotka on mahdollista suorittaa ilman kemikaalien käyttöä. Juomavesi on ihmisen tärkein ravintoaine, minkä takia sen laadukkuutta säännellään lakisäädösten kautta, jotta siitä ei koituisi haittaa kuluttajien terveydelle ja hyvinvoinnille. Tärkein vaatimus juomaveden laadulle on sen puhtaus taudinaiheuttajista (eli patogeeneista) ja turvallisuus terveellisyyden näkökulmasta. 

 

BWT Disinfection

 

BWT:llä on laaja valikoima desinfiointituotteita monenlaisiin tarkoituksiin käytettävien käsiteltyjen vesien desinfiointiin:

 

 • Ilmanvaihtojärjestelmät

  Sisätiloissa kierrätettävä ilma on usein piilevä tartuntalähde, joten ilmanpuhdistimiin ja -kostuttimiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. UV-desinfiointi BWT PairOx järjestelmän avulla on erittäin tehokas desinfiointikäsittely, jolla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia. Se ei ainoastaan vähennä patogeenien (esim. legionellabakteerien) määrää kostutunvedessä, vaan käsittely tuhoaa myös biofilmin.

 

 • Jäähdytystorni

  Jäähdytysveteen lisätään usein epäsäännöllisin väliajoin biosideja, jotka vähentävät taudinaiheuttajien määrää. Vaihtoehtoisesti jäähdytysveden desinfiointiin löytyy myös ympäristöystävällisempiä menetelmiä, kuten Coolzon, joka käyttää otsonia veden desinfiointiin.

 

 • UV-desinfiointi ruoka-, juoma-, sekä lääketeollisuudessa

  Juomien, elintarvikkeiden sekä farmaseuttisten tuotteiden valmistuksessa käytetyn veden tulee täyttää tietyt lakisääteiset ja hygieeniset vaatimukset, minkä lisäksi kuluttajat yleisesti odottavat ostamiensa tuotteiden säilyvän pitkiäkin aikoja. UV-desinfiointi varmistaa tuotteiden valmistukseen käytetyn veden mikrobiologisen turvallisuuden.

 

 • Patogeeniton prosessivesi

  Monet prosessit vaativat patogeenittoman veden käyttöä. UV-desinfioinnilla, jossa käytetään riittävän suuria UVC-annoksia, voidaan saavuttaa tarvittava desinfiointitulos.

 

 • Ultrapuhtaan veden tuottaminen

  UV-desinfiointia käytetään useassa eri vaiheessa ultrapuhtaan veden tuottamisessa sekä ennen että jälkeen varsinaisen vedenkäsittelyn. Näin ehkäistään satunnaisten patogeenien pääsy veteen vedenkäsittelyn yhteydessä.

 

 • Legionellan ehkäisy lämminvesikierrossa

  Lämminvesikierroissa piilevä Legionella-bakteeri on aina läsnäoleva vaaratekijä, joka voi aiheuttaa vakavan, toisinaan kohtalokkaankin infektiosairauden - legionelloosin. Tätä vaaraa voidaan pienentää asentamalla legionellan ehkäisyyn, tuhoamiseen ja/tai poistamiseen suunniteltuja laitteita saastuneeseen lämminvesikiertojärjestelmään. Asiantuntijamme tarjoavat apua näiden laitteistokokonaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

 Tietoa legionellasta