Nanolaitos fluoridin suodatukseen vedestä - BWT Best Water Technology 

Nanolaitteisto toimitus Kemiönsaaren Vedelle

10.2.2019 15:20  

BWT Separtec Oy on toimittanut fluoridin suodattamiseen käytettävän nanolaitteiston Kemiönsaaren Vedelle.


Kemiönsaaren Veden Kårkullan vedenkäsittelylaitoksen toimittaman talousveden fluoridipitoisuus on ylittänyt lievästi raja-arvon 1,5 mg/l. Pohjaveden luontainen fluoridipitoisuus on jostain syystä vuosien saatossa hiljalleen kohonnut. Näytetulokset ovat viime vuosina vaihdelleet välillä 1,4 - 1,7 mg/l. Fluoridi on ihmisille pieninä määrinä tarpeellinen aine ehkäisten mm. hammasmätää, mutta liika fluoridi pitoisuus voi vahingoittaa hammaskiillettä ja luustoa. Edellä mainitun vuoksi nanolaitoksen läpi ei suodateta kaikkea vettä vaan se johdetaan päävesialtaaseen ja sekoitetaan muuhun veteen ja jolloin syöttöveteen jää hyväksi todettu fluoridi pitoisuus.


Sivuhyötynä nanokalvot vähentävät samalla myös humusta ja kalkkia joka taas helpottaa kodin vesikalusteiden mm. kahvinkeittimen puhtaanapitoa.

BWT Separtecin toimittama nanolaitteisto perustuu BWT konsernin PERMAQ Pro 2700 sarjan vakiolaitteeseen. 

Laite on muunnettu toimimaan energiatehokkaasti pienemmällä paineella ja ettei laitteen edessä tarvitse olla vedenpehmennintä jotta säästytään elvytyssuolan käytöltä vaikka raakaveden kovuus on ollut noin 8-9 dH kovuusastetta.

Lisätietoja:

Puhelin:040 9011 835

Sähköposti: jarmo.piippula@bwtwater.fi